Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın kapılarında bapyı heveslian ve aynı zamanda insanoğluın tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, düzgün malzemelerden örgülması gerekir. Tezyinî yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen kapılar olsa da en güvenilir bapların binanın mimarisına onat çelik üzere malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği değişlemmemiştir.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya düz ve kolayca açılabilen örgüya sahiptir.

Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yanlış montaj yahut bakım, bapnın performansını menfi etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller tarafından mimarilması ve muntazam olarak arama edilmesi önemlidir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları derin beniâdem topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı makro binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak Yangın kapısı istanbul fiyatı kullanılmalıdır.

İesrar edildikleri malzemelerin tamlık iklim koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın bapları diğer yangın bapsı türleri arasındadır.

Göreceksiniz ki bu grado şiddetli birinci sınıf yangın kapılarını en müsait fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu strüktürnın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına müdahale edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Sükselı bir tahliye maksatı, yer sarsıntısı, yığın ve yangın kabil afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı zamanında ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en temel kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi karınin yaşamsal öneme sahiptir. Tetkikat yangın mebdeladıktan sadece 3 dakika içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk muhtevaindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Report this wiki page